۱۴۰۳ يکشنبه ۵ اسفند
جهش تولید با مشارکت مردم
معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران از شکستن پیاپی رکورد تولید گازطبیعی در دولت چهاردهم با فواصل زمانی کم خبر داد و تازه‌ترین رکورد تزریق گاز شیرین به شبکه سراسری را 880 میلیون مترمکعب عنوان کرد.
رکوردشکنی شیرین در تولید گازطبیعی؛ 880 میلیون مترمکعب در روز
معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران از شکستن پیاپی رکورد تولید گازطبیعی در دولت چهاردهم با فواصل زمانی کم خبر داد و تازه‌ترین رکورد تزریق گاز شیرین به شبکه سراسری را 880 میلیون مترمکعب عنوان کرد.

معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران از شکستن پیاپی رکورد تولید گازطبیعی در دولت چهاردهم با فواصل زمانی کم خبر داد و تازه‌ترین رکورد تزریق گاز شیرین به شبکه سراسری را 880 میلیون مترمکعب عنوان کرد.

به گزارش روابط عمومی شرکت ملی گاز ایران، سعید توکلی روز چهارشنبه 17 بهمن‌ماه در نشست خبری با اصحاب رسانه که به مناسبت چهل‌وششمین سالروز پیروزی انقلاب اسلامی برگزار شد، ضمن تبریک اعیاد شعبانیه و ایام‌الله دهه فجر، از بهره‌برداری از 3441 پروژه گازرسانی در این ایام مبارک خبر داد و اظهار داشت: از این تعداد پروژه، بهره‌برداری از پروژه‌های گازرسانی به 800 روستا، 5 شهر و 2636 واحد صنعتی و پروژه‌های زیرساختی گازرسانی را شاهد هستیم که برای اجرای این پروژه‌ها، بیش از 75 هزار میلیارد ریال هزینه شده است.

وی ادامه داد: بهره‌برداری از این پروژه‌ها و توسعه زیرساخت‌های گازرسانی به مناطق کمتر توسعه‌یافته، یکی از اولویت‌های اصلی این پروژه‌ها است تا با تأکید بر شاخصه عدالت اجتماعی، همه مردم از مزایای گازطبیعی بهره‌مند شوند.

توکلی با بیان این‌که اجرای این پروژه‌ها، نشان‌دهنده عزم راسخ شرکت ملی گاز ایران برای ارتقاء خدمات‌رسانی و تأمین نیازهای انرژی کشور است، گفت: همچنین در ایام‌الله دهه فجر، کلنگ‌زنی 543 پروژه گازرسانی شامل؛ 24 روستا و 519 صنعت و دیگر پروژه‌های زیرساختی گازرسانی نیز با هزینه‌ای بالغ بر 6 هزار میلیارد ریال، کلید خواهد خورد.

افتتاح رسمی پروژه‌های زیرساختی در دهه فجر

وی با بیان این‌که امسال در دهه فجر، علاوه بر افتتاح تعداد قابل توجهی از پروژه‌های گازرسانی شهری و روستایی، شاهد افتتاح تعدادی پروژه‌های زیرساختی نیز هستیم، تصریح کرد: افتتاح رسمی برخی دیگر از پروژه‌های توسعه‌ای و زیرساختی همانند ایستگاه‌ تقویت فشارگاز شهید اخلاقی (آب‌پخش 6)، پروژه ارتقاء تجهیزات اندازه‌گیری ایستگاه گاز صادراتی بازرگان، مرکز بهره‌برداری ارسنجان، پروژه احداث اسکله تأسیسات صادرات میعانات گازی بندر سیراف، خط لوله انتقال گاز رشت- چلوند (قطعه دوم) به طول 80 کیلومترو جویم- بنارویه در استان فارس به طول 104 کیلومتر نیز با هزینه‌ای بالغ بر 182 میلیون دلار در این ایام مبارک صورت گرفته و بهره‌برداری از آن‌ها آغاز می‌شود.

معاون وزیر نفت در امور گاز در ادامه، افزود: ساخت و توسعه مرکز داده‌ای بر اساس دو استاندارد مهم حوزه دیتاسنتر با کار کارشناسی و مدیریتی در مدیریت فناوری اطلاعات و ارتباطات و بهره‌گیری از تجربه و توانمندی متخصصین داخلی، از دیگر پروژه‌های مهم زیرساختی شرکت ملی گاز ایران است که در این دهه مبارک با هزینه‌ای بالغ بر 2800 میلیارد ریال به بهره‌برداری می‌رسد.

انجام اقدامات هم‌سو به‌منظور رفع چالش ناترازی انرژی در کشور

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران در بخش دیگری از سخنان خود با تأکید بر ضرورت انجام اقدامات هم‌سو به‌منظور رفع چالش ناترازی انرژی در کشور، افزایش ظرفیت تولید گاز و مدیریت مصرف بهینه آن را، دو عامل کلیدی حل بحران ناترازی انرژی در کشور دانست و افزود: عدم اجرای اسناد بالادستی، فقدان فرهنگ مصرف بهینه، سهم بالای گازطبیعی در سبد انرژی، عدم تناسب تولید و مصرف گازطبیعی و توجیه ناپذیری بهینه‌سازی به دلیل قیمت پایین گاز از عواملی هستند که تنها راه برون‌رفت از آن، با هم‌افزایی سازمان‌ها، نهادها و البته مردم عزیزمان امکان‌پذیر است.

توکلی در ادامه، اضافه کرد: با توجه به مصرف بیش از 3 برابری شدت مصرف انرژی در کشور نسبت به متوسط جهانی بهینه‌سازی و سرویس و نگهداری صحیح از تجهیزات سرمایشی و گرمایشی الزامی و ضروری به نظر می‌رسد و همه دستگاه‌ها، نهادها و آحاد جامعه (اعم از بخش خصوصی و دولتی) باید به این موضوع توجه ویژه داشته باشند.

وی با بیان این‌که در این ارتباط، اسناد بالادستی و قوانین و مقررات زیادی وجود دارد، گفت: ازجمله این موارد، می‌توان به مقررات ملی ساختمان؛ مباحث 17، 19 و 22 اشاره کرد.

ضرورت بهینه‌سازی مصرف در ساختمان‌ها

توکلی، یکی از مؤثرترین راهکارهای مدیریت مصرف گاز را بهینه‌سازی مصرف در ساختمان‌ها دانست و گفت: اجرای مبحث 19 مقررات ملی ساختمان از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. طبق برآوردها، حدود 70 درصد از مصرف انرژی در ساختمان‌ها مربوط به گرمایش است و باقی آن به مصارفی مانند آب گرم و اجاق‌گاز اختصاص دارد. بنابراین، منطقی است که بیشترین تمرکز بر کاهش مصرف در این بخش باشد.

وی با اشاره به اهمیت ارتقای راندمان سیستم‌های گرمایشی تأکید کرد: بخش قابل‌توجهی از مصرف انرژی ساختمان مربوط به سیستم‌های مرکزی گرمایشی و سرمایشی است، در این میان، عملکرد بهینه موتورخانه‌ها نقشی کلیدی دارد.

به گفته توکلی، اگر موتورخانه‌ها در بالاترین راندمان خود کار کنند، نه‌تنها بهره‌وری انرژی افزایش می‌یابد، بلکه شدت مصرف انرژی نیز در کشور کاهش پیدا خواهد کرد.

توکلی با بیان این‌که تولید گاز در روزهای سرد امسال بیش از 30 میلیون مترمکعب بیشتر از برنامه پیش‌بینی شده بود، گفت: این دستاورد ارزشمند دولت است که گاز از بالادست صنعت استخراج و بدون حتی یک مترمکعب حبس در شبکه به شبکه سراسری منتقل شد.

وی با اشاره به این‌که پیش‌بینی معاونت برنامه‌ریزی وزارت نفت در ابتدای امسال تولید 850 میلیون مترمکعب گاز در اوج مصرف بود، افزود: از ابتدای آبان امسال روزانه شاهد افزایش بیش از  75 میلیون مترمکعب مصرف گاز در بخش خانگی، تجاری و صنایع غیرعمده بودیم که معادل 3 فاز پارس جنوبی، مصرف بیشتر از پارسال است و اگر تاکنون شبکه پایدار بوده، با تلاش شبانه‌روزی همکاران و توان مهندسی و تخصصی آنان بوده است.

سردترین هفته سال و ضرورت صرفه‌جویی در مصرف گاز

معاون وزیر نفت در امور گاز در بخش دیگری از سخنان خود، با اشاره به ورود یک توده هوای سرد و بارشی از شمال‌غرب کشور و پیش‌بینی سردترین هفته سال از شنبه تا سه‌شنبه آینده، از مردم خواست تا با پیوستن به پویش کاهش 2 درجه‌ای دمای محیط در مصرف گاز صرفه‌جویی کنند.

وی تأکید کرد که این اقدام می‌تواند معادل تولید دو فاز پارس جنوبی در مصرف گاز صرفه‌جویی ایجاد و نقش مهمی در حفظ پایداری شبکه گاز ایفا کند.

توکلی ادامه داد: اگر بتوانیم مصرف گاز در بخش خانگی، تجاری و صنایع جزء را کاهش دهیم، همان مقدار گاز صرف تولید در بخش مولد و نیز نیروگاه‌ها می‌شود؛ نتیجه این اقدام، کاهش مصرف سوخت مایع در نیروگاه‌ها و در نهایت کاهش آلودگی هوا خواهد بود.

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با تأکید بر اهمیت اجرای پویش «2 درجه کمتر» گفت: اگر این پویش به‌درستی و با دقت اجرا شود، قطعاً به کاهش آلودگی هوا، افزایش تولید و رشد اقتصادی کشور کمک خواهد کرد. مهم‌تر از همه، این اقدام سبب حمایت از بخش مولد کشور می‌شود.

پیشرفت اقتصاد کلان کشور با جلوگیری از خام‌سوزی گاز

توکلی تصریح کرد: مصرف بی‌رویه گاز در بخش‌های خانگی، تجاری، اصطلاحاً به خام‌سوزی منجر می‌شود اما با بهینه‌سازی مصرف در این بخش، گاز بیشتری به بخش تولید و صنعت منتقل و به ارزش افزوده تبدیل شده و سبب پیشرفت اقتصاد کلان کشور می‌شود.

وی با بیان این‌که کاهش دو درجه‌ای دمای خانه‌ها، پوشیدن لباس گرم، رعایت درجه رفاه بین 18 تا 21 درجه سانتیگراد و کاهش درجه حرارت موتورخانه‌ها کمک بسیاری در پایداری شبکه گاز کشور می‌کند، یادآور شد: تمامی این عوامل در کنار یکدیگر، زمینه استفاده بهینه از منابع انرژی را فراهم می‌کنند تا بتوانیم گاز را در بخش‌های مولد و نیروگاهی به‌کار گیریم.

اقدامات گسترده شرکت ملی گاز برای برخورد با مشترکان پرمصرف

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران درباره برخورد با مشترکان پرمصرف با اشاره به این‌که خوشبختانه امسال اقدامات ترکیبی و گسترده‌ای را به‌طور همزمان اجرا کرده‌ایم، گفت: یکی از مهم‌ترین این اقدامات، انجام بازدیدهای دوره‌ای در سطح استان‌ها بوده و امسال رکورد جدیدی در این زمینه ثبت شده است. تاکنون بیش از 174 هزار مورد قطع گاز باغ‌ویلاهای خالی با سکونت‌های غیر دائم انجام شده که در نوع خود بی‌سابقه است.

توکلی افزود: همچنین 398 هزار و 700 مورد بازدید از مراکز دولتی و اداره‌ها انجام شده که این رقم در پارسال تا پایان زمستان حداکثر 340 هزار مورد بود؛ 1535 مورد از این مراکز به دلیل عدم رعایت الگوی مصرف، با قطع گاز مواجه شدند.

وی با بیان این‌که بر اساس دستورالعمل‌های موجود، مراکزی که الگوی مصرف را رعایت نکرده‌اند، پس از اخطار، مشمول قطع گاز شده‌اند، تصریح کرد: همچنین نزدیک به 4 هزار و 829 مورد قطع دستگاه‌های گرماتاب، صدور اخطار و اعمال برخورد قانونی انجام شده است.

ارسال 110 میلیون پیامک برای مشترکان پرمصرف

معاون وزیر نفت در امور گاز با اشاره به اقدامات جدی شرکت گاز برای مدیریت مصرف گاز و برخورد با مشترکان پرمصرف اظهار کرد: یکی از مهم‌ترین اقدامات در این زمینه، تغییر تعرفه‌ها در پلکان‌های دوازده‌گانه مصرف گاز بر اساس مصوبه شورای اقتصاد بوده است؛ در این راستا، تعرفه گاز برای پله‌های 11 و 12 به بالاترین نرخ گازبهای داخلی رسیده که اقدامی مؤثر برای کنترل مصرف به‌شمار می‌رود.

توکلی ادامه داد: افزون بر این، به‌منظور اطلاع‌رسانی گسترده، تاکنون 110 میلیون پیامک برای مشترکانی که مصرف آن‌ها در پله‌های 7 به بالا (مشترکان پرمصرف و بسیار پرمصرف) قرار دارد، ارسال شده و برخوردهای قانونی با این مشترکان در سطح استان‌ها با جدیت در حال اجراست.

وی با اشاره به توسعه خدمات سامانه 194 گفت: پیش از این، سامانه 194 صرفاً برای امداد و رسیدگی به حوادث گاز اختصاص داشت، اما اکنون این سامانه به‌منظور گزارش‌دهی شهروندان درخصوص موارد بدمصرفی، انشعابات غیرمجاز و سرقت گاز نیز فعال شده است؛ از این طریق، شهروندان می‌توانند تخلفات مربوط به مصرف گاز را به ما اطلاع دهند تا اقدامات لازم در این زمینه انجام شود.

توکلی در پایان، با تبریک مجدد به مناسبت فرارسیدن ایام‌الله دهه فجر، با بیان این‌که با وجود چالش‌های سخت پیش‌آمده برای شرکت ملی گاز ایران در سال جاری، خوشبختانه مدیریت خوبی در زمینه تولید،انتقال،توزیع و مدیریت مصرف صورت گرفته، تصریح کرد: این روند هم‌نوایی ملی، نشان‌دهنده یک تغییر مثبت در رویکرد کشور نسبت به مدیریت منابع انرژی است و امید می‌رود که با ادامه این تلاش‌ها، شاهد بهبود وضعیت انرژی در کشور باشیم.

تاریخ:
1403/11/21
تعداد بازدید:
91
منبع:
جهش تولید با مشارکت مردم
كليه حقوق اين وب سايت متعلق به شركت گاز خراسان شمالي ميباشد.
Powered by DorsaPortal